Confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului dcmGSM.ro se face in conformitate cu legislatia europeana in vigoare, si anume cu  Regulamentul European de Protectia a datelor cu caracter personal (Regulament (UE) 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018).

dcmGSM.ro se angajeaza sa protejeze si sa asigure un grad ridicat de protectie a acestor informatii pentru fiecare utilizator.

Aceasta politica de confidentialitate este pentru a informa toti utilizatorii site-ului  dcmGSM.ro despre cum acesta colecteaza, stocheaza si utilizeaza date cu caracter personal. 

dcmGSM.ro isi rezerva dreptul de a acatualiza si modifica aceasta Politica de confidentialitate conform cerintelor legale in vigoare, iar cele mai recente modificari vor fi afisate si pe site. 

 Definitii

date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;

date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

Identificare operator

Site-ul dcmGSM.ro este detinut si administrat de catre S.C DCM GSM TELECOM S.R.L, si acesta are urmatoarele date de identificare: 

S.C DCM GSM TELECOM S.R.L, din Micro5, Bl27, Ap12, Buzau,  

Inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J10/575/2012, 

 Cod unic de inregistrare 30426505

Pentru informatii legate de cont, cum ar fi stergerea, modificarea sau alte informatii , va rugam sa ne trimiteti un email la adresa contact@dcmgsm.ro. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp.

Datele colectate

dcmGSM.ro utilizeaza date cu caracter personal pentru furnizarea produselor si serviciilor prezentate pe site. 

Aceste date sunt colectate direct de la utilizatori/cumparatori cand plaseaza o comanda pe site. Aceste date sunt: 

Utilizarea datelor cu caracter personal

Utilizarea site-lui dcmGSM.ro presupune acordul cu privire la utilizarea si colectarea datelor cu caracter personal descrise dupa cum urmeaza:

Folosim datele cu caracter personal colectate in conformitate cu urmatoarele norme juridice :

Utilizarea site-ului nostru si a achizionarea de produse de pe site . Procesam informatiile personale ale utilizatorilor pentru a putea  presta serviciile conform contractului pe care acestia îl au cu noi, descris in termeni si conditii. 

In Interes legitim putem utiliza datele cu caracter personal ale utilizatorilor nostri, pentru a studia tipul de comportament si cum comunica acestia cu serviciile noastre, pentru a le putea dezvolta permanent in beneficiul acestora, si pentru a inlatura orice tentative de frauda sau in scopuri legale. 

Vom solicita consimtamantul de fiecare data cand vom da mai departe informatiile utilizatorilor către o terță parte.

Utilizatorii isi pot retrage oricand consimtamantul, printr-un email la adresa contact@dcmgsm.ro. Va vom solutiona cererea în maxim 30 de zile de la trasmiterea acesteia. 

Cu cine impartim datele cu caracter personal

Pentru ca utilizatorii sa poata beneficia de serviciile si produsele noastre, informatiile utilizatorilor sunt impartite si cu alti furnizori de servicii care asigura o buna functionare a site-ului si a serviciilor oferite. Acestea sunt parti terte care ne ne furnizeaza servicii web, servicii de gazduire/hosting si intretinere a datelor, analiza datelor, procesarea de plati si servicii de email marketing. Avem grija ca acesti parteneri sa asigure un mediu securizat pentru toti utilizatorii nostrii. Pentru noi este foarte important ca toti furnizorii si partenerii nostri  de servicii sa accepte politicile de confidentialitate si sa fie “compliant” cu noul Regulament General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679.

Impartim informatiile utilizatorilor nostri si cu autoritatile legale atunci cand este necesar acest lucru. 

In cazul in care compania noastra trece printr-o schimbare corporativa, ca dizolvarea, falimentul, schimbarea de proprietar sau de management intern;  datele clienților vor fi preluate , șterse sau vor fi supuse oricărei acțiuni ce va fi necesară în funcție de situație. 

 Daca sunt necesare pentru punerea in aplicare a legilor, oferim informatiile pe care noi le detinem pentru rezolvarea proceselor care ne privesc pe noi sau pe utilizatorii nostri. 

In cazul in care va fi necesara distribuirea informatiilor si catre alte parti terte, vom solicita in timp util consimtamantul explicit  utilizatorilor nostri in ceea ce priveste aceasta modificare si motivul pentru care datele utilizatorilor va fi distribuit si catre acestia.

Transferul de date catre state din afara Spatiului Economic European

Anumiti furnizori de servicii pe care ii avem provin din Statele Unite si din alte state transfrontaliere. Din acest motiv datele cu caracter personal ale utilizatorilor nostrii vor fi transferate si catre alte state din afara Spatiului Economic European. 

Ne-am asigurat ca acesti furnizori sa accepte si sa respecte  obligativitățile de confidentialitate ale  Regulamentului  General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679.

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorul beneficiaza de drepturi in conformitate cu Regulamentului  General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679. Acesta ii ofera fiecarui utilizator dreptul de a-si administra propriile informatii. 

Dreptul la accesare – Utilizatorul are dreptul la accesarea datelor personale stocate. El poate cere detalii cu privire la modul in care sunt gestionate si protejate datele sale.

Dreptul de a fi uitat numit si dreptul de a fi sters  – Utilizatorul are posibilitatea de a cere ca informatiile personale sa fie sterse din baza de date fara intarzieri nejustificate, insa acest lucru atrage si pierderea avantajelor de client al siteului. In situatia in care legea impune pastrarea datelor, datele sale nu vor fi sterse.

Dreptul de portabilitate al datelor – Utilizatorul care a furnizat datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent poate solicita o copie a datelor personale in scopul transferarii lor catre un alt furnizor si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara a intampina obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la un operator la altul, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.  

Dreptul de a fi informat – Utilizatorul este informat despre datele care urmeaza sa fie colectate. El isi da consimtamantul in mod expres pentru colectarea lor prin plasarea comenzilor pe Site.

Dreptul de rectificare – Utilizatorul are posibilitatea de a obtine de la operator, fara intarzieri nejustificate, modificarea sau/si completarea datelor personale in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete.

Dreptul de a alege ce se va intampla cu datele sale – Utilizatorul poate alege daca datele personale pot fi folosite ulterior colectarii si/sau prelucrarii in alte scopuri decat in cele pentru care au fost colectate initial. 

Dreptul la opozitie – Utilizatorul Site-ului are dreptul la intimitate si securitate. Poate oricand sa solicite sa nu mai primerasca mesaje de marketing, solicitate in trecut sau nesolicitate, sau sa se dezaboneze doar de la o parte din comunicatele primite.

Dreptul de a fi anuntat – In cazul unei brese de securitate care a compromis datele personale ale utilizatorului, acesta trebuie sa fie informat in termen de 72 de ore de la momentul in care incidentul a fost constatat. In momentul in care securitatea datelor a fost compromisa, indiferent de cauza, daca sursa a fost un atac cibernetic sau o scurgere de informatii interna, operatorul anunta atat  Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cat si Utilizatorii afectati.

Dreptul de a se adresa justitiei: Dumneavoastră ca utilizator aveți dreptul de a vă adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost încălcate de către noi. Utilizatorii au dreptul de a se adresa si autoritatilor de protectie  a datelor daca aceștia au îndoieli cu privire la modul in care v-au fost prelucrate datele de către noi. Utilizatorii care au suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

Orice utilizator isi poate exercita aceste drepturi printr-un email la adresa : comenzi@dcmgsm.ro, sesizare ce va fi rezolvata in maxim 30 de zile de la primirea acesteia. 

Putem sa respingem cererile nejustificare ale utilizatorilor, daca acestea incalca secrete comerciale sau proprietatea intelectuala, ori alte prevederi legislative. 

Anumite informatii pe care utilizatorii le furnizeaza nu se pot supune acestor drepturi deoarece fara aceste informatii noi nu le vom mai putea furniza produsele si serviciile noastre.

Protectia si securitatea datelor

  1. Transmiterea datelor.

Acest site si toate site-urile autorului adopta toate masurile de securitate pentru a proteja informatiile utilizatorilor. In cazul transmiterii oricarei informatii pe unul din site-uri( adresa de email, nume, adresa etc) acest tip de informatie va fi codat datorita sistemul de criptare SSL cu care este securizat site-ul. 

Va rugam sa fiti atenti in legatura cu ce informatii distribuiti atunci cand site-ul apare ca fiind nesecurizat.

2. Stocarea datelor utilizatorilor nostri se face in medii de operare sigure care sunt accesate numai de catre persoanele autorizate.

ATENTIE!

In cazul in care considerati si/sau aveti certitudini ca site-ul nostru nu prezinta siguranta in ceea ce priveste utilizarea datelor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati printr-un email!

In cazul in care un site al autorului pe care trebuie sa va lasati informatii personale apare ca fiind nesecurizat, va rugam sa ne contactati printr-un email!

Restrictiile de confidentialitate nu sunt valabile atunci cand informatiile privind datele cu caracter personal ale utilizatorului sunt necesare  autoritatilor judiciare, in conformitate cu legea.

Timpul de prelucrare si stocare a datelor

Prin intermediul site-ului nostru, putem retine datele cu caracter personal ale utilizatorilor pe care acestia ni le furnizeaza. Pastram informatiile dumneavoastra atata timp cat avem nevoie de acestea in scop legitim de afaceri. Datele personale vor fi pastrate pentru a putea oferi acces la serviciile noastre, pentru a putea raspunde la intrebarile adresate de catre utilizator, in vederea rezolvarii cerintelor legale si legislatiei in vigoare.

Printre produsele pe care noi le furnizam se numara si cursurile online. De aceea este necesara stocarea informatiilor utilizatorilor atata timp cat acestia isi doresc acces la platforma de cursuri unde se regasesc cursurile online. 

Datele cu caracter personal pot fi reținute pentru o anumită perioadă de timp, chiar dacă utilizatorul nu mai folosesște serviciile noastre( inactivitate), sau daca acesta si-a inchis contul. In acest caz, anumite date cu caracter personal vor fi păstrate pe o perioadă de maxim 3 ani de la momentul anulării contului, cu excepția situațiilor în care legea ne obligă să stocăm aceste date pentru o perioadă mai mare de timp. 

Anumite informații trebuie păstrate pentru interesele noastre legitime de afaceri, cum ar fi prevenirea fraudei și sporirea siguranței și securității utilizatorilor.  Este posibil ca informațiile să fie păstrate pentru a împiedica un utilizator care a fost interzis pentru comportamente ilegale sau incidente de securitate, să deschidă un cont nou. 

După expirarea acestor perioade, datele cu caracter personal pot fi distruse prin ștergerea automatizată sau, în cazul in  care legea prevede un termen de stocare mai mare decat cel prezentat in Politica noastră de confidențialitate, datele cu caracter personal vor fi stocate intr-un spațiu securizat prin metode de criptare și anonimizare. 

Datele statistice generate prin utilizarea informațiilor de pe site pot fi păstrate pentru o perioadă îndelungată, deoarece acestea nu pot ajuta la identificarea utilizatorului, și nici nu vor fi utilizate în alt mod care poate afecta utilizatorul.

Modalitati de contact

dcmGSM.ro / S.C DCM GSM TELECOM S.R.L

Email: comenzi@dcmgsm.ro

Tel: 0767991661

Aveti dreptul de a depune plangeri la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau la instantele de judecata in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturi in baza prevederilor legale.